Saker jag stör mig på
 
 
När någon säger åt mig "sluta tro att du är myndig" bara för att jag vill göra ett eget val eller hitta på något som jag själv planerat. Jag är som vi redan vet lillgammal, vilket jag absolut inte tycker är något negativt. Gillar inte när människor ska få det att låta som en dålig grej hela tiden, tycker det är en stor fördel att vara förnuftig och kunna ansvara för sig själv i tidig (lagom) ålder.
 
När blonderade hår blir gula. Tycker helt ärligt att det är superfult med gult hår, och nu snackar jag inte om ett blont hår med varm ton, utan när det är GULT. Typ banangult, och så utväxt på det gör det ännu värre. Usch, känner mest för att säga "hört talas om silverschampo/inpackning?". Men för att inte göra någon orolig - nej jag skulle aldrig förolämpa någon eller säga att dess hår är fult. 
 
❥  När någon klankar ner på en för att man har höga betyg. Ett scenario som ofta händer mig är t ex att jag får frågan "vilket resultat fick du på provet?" och jag svarar, för att sen få tillbaka svaret "klart du fick det.. jävla A-barn" med nedlåtande ton. Varför ska det vara fult att få höga betyg? Snälla någon?
 
Pengarskryt. Och don't ge me wrong - som jag tidigare sagt så ser jag inget fel i att säga vad man tjänar, vara öppen med sin ekonomi osv. Men när det går till den punkt då man tror att man är bättre än alla andra, börjar bete sig egoistiskt och arrogant så är det ett problem. Bortskämdhet och pengarskryt går ofta hand i hand. 
 
 
Lili

Folk är antagligen bara avundsjuka på dina höga betyg, det är därför de säger så. Och sedan har folk någon konstig föreställning om att ålder är sjukt avgörande för ens intelligens och mognad, men jag har träffat 30+ som varit betydligt mindre erfarna och smarta än tonåringar, det handlar mer om personlig mognad, uppväxt och erfarenheter, än ålder.

Haha, jag tycker också gulblont hår är jättefult, speciellt när det är med utväxt. Och sedan kan jag störa mig när folk inte verkar göra någonting åt sina hudproblem också. Jag vet att det är lite elakt tänkt, men jag tänker verkligen så där som du: "hört talas om hudterapeut/krämer/whatever". Jag har rosacea men försöker behandla det, ibland ser jag folk som uppenbart också lider av denna sjukdom men inte verkar göra någonting åt det och samtidigt som jag tycker de är modiga som vågar visa sina skavanker, kan jag känna lite: "men hur tänker du egentligen". Det är ju egentligen så himla drygt tänkt av mig, men precis som du skulle jag aldrig säga det till dem. Och jag antar att vi alla har våra små störningsmoment...

Svar: Håller med dig i varenda ord du skrev, och precis som du också säger så tycker jag inte att det är fel att störa sig på något och ha åsikter kring vissa saker sålänge man inte skulle kränka eller förolämpa någon! :)
Elina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress