Internationella kvinnodagen
Bilden ovan uttrycker ganska snabbt en del av vad den internationella kvinnodagens budskap är. Jag behöver ha ett försvarsspray i väskan, är det rätt egentligen? Nej, men vad ska man göra liksom.
 
Godmorgon! 
 
Ingen kan väl ändå ha missat att det var den internationella kvinnodagen igår? Vill verkligen bara hylla denna dagen, och inlägget skulle egentligen ha kommit ut igår men ibland kommer livet mellan. 
Att vi har en dag där vi uppmärksammar alla kvinnors olika ojämnställda situationer, och deras rättigheter gentemot männen är ett så himla stort steg. 
Man ska behandla alla dagar som om det vore det datumet varje dag, men på vägen till vi har ett helt jämnställt samhälle kan det vara bra att bli extra påmind ibland. Plus att det även känns lite som ett statement för att vi kämpar, vilket är väldigt fint. Tycker det är helt fantastiskt att sociala medier en gång om året endast hyllar kvinnor, eftersom männen ofta hyllas mer än oss majoriteten av alla andra dagar om året. 
Blir däremot irriterad när jag hör att tjejer utnyttjar denna dagen till att klanka ner på män, för det är verkligen inte vad dagen går ut på. Att skapa hat löser inte hat. Girls, lyssna noga - rasar ni mot män, då rasar de tillbaka. Men visar vi kärlek mot alla så får vi kärlek tillbaka. All kärlek är bra kärlek, right? 
 
 
Detta var mina spontana tankar om den dagen. Min grej är som ni vet inte att skriva ett långt inlägg där människors ögon går i kors efter halva texten, utan att snabbt och smidigt yttrycka mina åsikter. Även fast det ibland kan krävas mer text, absolut. Men inte denna gången.
 
Kram! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress