Prio ett ligger alltid på sig själv
 
När jag unnade mig själv en resa med min bästavän till London förra året
 
Jag kan inte sticka under stolen med att jag haft en hel del trubbel under mig uppväxt, och jag har verkligen varit med om alldeles för många saker som ingen ska behöva vara med om under hela sin livstid. Så där har jag en helt unik situation. Men sen är jag också ungdom vilket jag har gemensamt med väldigt många andra. Och att vara ungdom är inte en dans på rosor, snarare tvärtom. Alla åldrar har väl negativa delar, men jag tror verkligen att det är denna tidsperioden som jag befinner mig i nu som är mest utsatt. 
 
För inte nog med att vi ska utvecklas och skapa oss en egen framtid nu, växa upp och bli en vuxen människa med stort ansvar så ska vi också vara glada, göra alla nöjda och prestera top noch hela tiden. Plus att vi alla har vår unika situation som vi ska hantera. Man hör ju direkt att detta faktiskt inte är möjligt, och att alla har sina svackor ibland. Och det är helt okej, och jag tror verkligen på att alla tvivlar ibland och att det ska vara så. För hur ska man annars veta när man har det riktigt bra utan att ha haft det sämre?
 
Men det är skillnad på att "bara" ha en svacka som snart reder ut sig, och att gå runt och ständigt klaga på ett problem utan att ens reflektera över att komma på en lösning. Sträck på dig, och ta ingen skit. Mår du dåligt över nåt? Gör vad som krävs för att må bra igen. Tänk inte på vägen dit, och ödsla inte tid på att fundera över  alla hinder. Utan bara gör det, för du kommer må så mycket bättre i slutändan. 
Tvinga i dig den där frukosten på morgonen, boka det där läkarbesöket, kontakta kuratorn eller säg ifrån när någon gör fel. Tveka aldrig på att unna dig själv något, eller att ha dig själv som prio i ditt liv. 
 
För du är den viktigaste personen i ditt liv, precis som att jag är den viktigaste i mitt. 
Kan vi en gång för alla verkligen inse det, och aldrig mer sänka oss själva igen? Gå med självkänslan högt. 
 
Kram!
 
 
 
 
Denise Sandberg

Bra inlägg

Svar: Tack fina du!
Elina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress