Tips för att ha ett starkt förhållande
 
Denna bilden är snart ett år gammal. Jonte hade inte börjat på gymnasiet än, och jag slutade åttan. Och vi var inte förlovade än. 
 
Jag och Jonatan har snart 2,5 år tillsammans. För att vara såhär unga skulle jag nog få lov att säga att det är länge, och har därför lite olika saker som man kan tänka på för att bygga upp ett starkt förhållande.
 
Våga bråka. Jag tror verkligen det är en naturlig del i förhållanden att inte alltid vara överens, och att man inte känner varandra jätteväl eller vågar visa alla sina sidor förrän man faktiskt varit oense om något och kanske bråkat. Jag vet att det är skitjobbigt, tro mig. Men har man haft en riktig dipp i förhållandet så känns det ännu bättre när man har det riktigt bra, eller hur?
 
Kompromissa. Om man möter varandra på halva vägen blir allt så mycket enklare, ingen ska vara "den som bestämmer". Båda ska ha lika stor del i förhållandet och känna att man får bestämma lika mycket. Punkt.
 
Ta tag i problem. Finns det något som stör dig, berätta. Håll inget inom dig, utan var alltid 100 % ärliga med varandra. Ni båda är lika viktiga och har lika stor rätt till att säga till när någon itne känns helt rätt. 
 
Ta inte varandra för givet. Tänk inte att "hen alltid kommer finnas där" oavsett hur du beter dig, utan man ska förtjäna varandra. Din partner är inte med dig för att den måste, utan för att den vill. Spela dina kort rätt så att säga. 
 
♡  Mys! Närhet är en otroligt viktig punkt i ett förhållande. Min absolut favoritsak att göra med min pojkvän är att sova på hans bröst med hans arm runt om mig, då sover jag alltid som bäst. Att känna sig älskad är superviktigt, och det gör man genom närhet. 
 
 
Kram finisar!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress